OMGEVING

Rotterdam

Rotterdam is een stad met vele gezichten; een stoere havenstad, trendy uitgaansstad, chique winkelstad en hippe kunstenaarsstad. Maar Rotterdam is bovenal de architectuur stad van Nederland, waarin vernieuwen centraal staat en de skyline constant verandert. Tussen de wolkenkrabbers van Rotterdam kunt u alle kanten op. Lekker winkelen, heerlijk eten en volop musea en attracties in en rond het centrum.

De bekendste musea van de stad en twee van de meest vooruitstrevende musea van Nederland, het Boijmans van Beuningen en de Kunsthal, liggen aan het Museumpark in Rotterdam. Verderop in de stad liggen nog meer musea en spannende attracties, zoals de Euromast, Hotel New York, de Spido en de ss Rotterdam. Alsof het culturele aanbod nog niet genoeg is, kent de stad ook nog een groot en divers winkelaanbod.

Meer informatie over Rotterdam vind je op www.rotterdam.info

Watertaxi

De leukste manier om Rotterdam te bezoeken is per watertaxi. Binnen een kwartier ben je in het centrum van Rotterdam. Een vaart van de Halte Schiedam-Zuid naar Hotel New York of de Erasmusbrug kost ongeveer €27,50 (prijs bij 2 personen). Meer info vind je op www.watertaxirotterdam.nl

Kleine wandeling

Via het oudste stadspark van Nederland loop je langs de Jeneverstokerij-Distillateur Nolet en de Noletmolen.

Watertaxi Halte Schiedam-Zuid

Terug met OV

Terug kun je opnieuw met een watertaxi of je gaat met de tram of de metro.

Delft

Delft is oranje en Delft is blauw. Dankzij de Koninklijke Familie en Delfts Blauw aardewerk. De kleine,  charmante, universiteitsstad is een prachtige parel in de Randstad met wel 600 rijksmonumenten, een rijke historie en grachten om lekker langs te slenteren en uit de kunst te eten.

Dordrecht

Hollands oudste stad ligt op een eiland, omsloten door brede rivieren. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad.

Dordrecht heeft geen grachten, maar havens. De Voorstraatshaven is de ruggengraat van de oude stad. De Voorstraat en Wijnstraat liggen aan beide zijden van het water en zijn met elkaar verbonden door sierlijke bruggen. Om het handelsverkeer in goede banen te leiden werden de Nieuwe Haven (1410) en de Wolwevershaven (1609) aangelegd, later gevolgd door het Maartensgat en de Kalkhaven. Het onveranderd sfeervolle havenkwartier met zijn pakhuizen, koopmanswoningen, kades en – anno nu – pleziervaartuigen strekt zich uit tussen Grote Kerk en Groothoofd.

Den Haag

Den Haag is één van de meest bijzondere steden van Nederland. Niet alleen omdat hier onze regering is gevestigd, maar ook door de vele monumenten, historische buurten en ligging nabij de kust. Zo kun je op één dag winkelen, musea bezoeken en naar het strand. Mèt de tram!